In gesprek over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen

Op vrijdag 3 november gaat jeugdverpleegkundige Lucas Oldeman in Dorpshuis Fort Vreeswijk met ouders in gesprek over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen. Die ontwikkeling begint al tijdens de babytijd. Seksuele ontwikkeling gaat bij jonge kinderen over gevoelens, vriendschap, je lichaam ontdekken, verschillen tussen jongens en meisjes, en wat (on)prettige aanrakingen zijn. We bespreken hoe je hier als ouder aandacht aan kan besteden. Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, het gesprek start om 10.15 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan t/m 31 oktober in het Dorpshuis in Vreeswijk.

Extra bijeenkomst: herstellen na een bevalling
Op vrijdagavond 10 november is er ook een bijeenkomst voor jonge moeders. Hersteltherapeut Meike Staleman komt dan langs om te praten over de periode na een bevalling: je bent moeder geworden, en je voelt je wellicht anders dan voor je zwangerschap. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m 7 november.

Mama-café
Elke vrijdagochtend (10.00-11.45 uur) kunnen jonge moeders met hun baby terecht in het mama-café in het Dorpshuis. Om andere ouders te leren kennen, te delen wat je bezighoudt of gewoon een praatje te maken. Eén keer per maand wordt er een speciale gast uitgenodigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk